Goed en comfortabel zeilen

Goed en comfortabel zeilen

De combinatie van moderne lijnen en veel comfort maakt de Aira 22 een boot die aangenaam en gemakkelijk zeilt. We hebben veel aandacht besteed aan lekker zitten en tegelijkertijd kun je ook goed sportief zeilen in de Aira 22.

Goed zeilen

Door de moderne lijnen en lange waterlijn zijn de zeileigenschappen erg goed. De wat grotere breedte en de loden bulbkiel zorgen voor veel stabiliteit. De boot zeilt hoog aan wind door de naar binnen gevoerde, niet te grote fok. Het achterschip is breed voor goed ruime windse zeileigenschappen. De Aira stuurt erg makkelijk door het geprofileerde roerblad met balansdeel. Een goed zeilende boot maakt het zeilen wel erg gemakkelijk.

Veel comfort

We hebben veel aandacht besteed aan het ontwerpen van een comfortabele boot omdat we uit ervaring weten dat veel boten wel goed zeilen, maar niet lekker zitten. Dankzij comfortabele kussens, goed zittende banken, een hogere giek en een draaibare tafel is dat met de Aira 22 verleden tijd. De boot heeft een wat hoger vrijboord dan gebruikelijk, waardoor hij nauwelijks spat. Je kan er comfortabel een hele dag mee varen.

Sportief zeilen

Voor liefhebbers van hard gaan staat er in onze configurator een uitvoering klaar met gennaker en hangbanden. Het vlakke onderwaterschip zorgt voor uitstekende planeereigenschappen. Je kunt er meer dan 10 knopen mee varen als het flink waait. De Aira 22 is ook goed te gebruiken voor matchrace- of teamzeilwedstrijden.

Wil je meer weten over de Aira 22? Mail naar info@airaboats.nl of bel met +31 (0) 515 218400